Limba română
biancanicu
2024-05-04 23:02:00
Un text de 5,7randuri folosind cuvintele acestea : brad ,cetina,iarna,țurțuri,gheață,smarald,pădure,iepuraș ,troiene,ținut îndepărtat .si un titlu potrivit va rog frumos.multumesc
Răspunsuri la întrebare
Iudlk
2024-05-05 03:53:41

intr-o zi am fost intr-un tinut indepartat. acolo am fost inconjurat/a de o padure plina de brazi ca smaraldul.turturii atarnau de pe mijlocul brazilor plini gheata.lungi troiene calatoare pe cerul fumuriu zboara de ici colo purtate de vanttul puternic al iernii. titlu: iarna intr-un tinut indepartat.

andreea54
2024-05-05 03:54:56

intr-un tinut indepartat aproape de padure locuia mos costea. desi era iarna si casa lui mos costea : troienele de zapada , ajutate de gheata , ingreunau drumul pana la casa lui toti copii doreau sa mearga sa-l colinde deoarece era un om darnic si spunea o multime de povesti interesante de pe cand era in armata si " ajutat dar de o flinta si un cutitas am doborat o intreaga patrula pe frontul de est " . inainte de a sosi colindatorii, mos costea a potrivit cetina la usa si a doborat turturii de deasupra usii ca nu cumva sa cada cand veneau copii. cand primul grup de copii  a sosit au vazut un iepuras in fata usii care s-a speriat de ei si a fugit. inauntru era bradul impodobit cu globuri ca smaroldul care a atras privirea cpiilor , care au ramas sa asculte povestea lui mos costea.

Adăugați un răspuns